Hur går man tillväga?

När man skall ladda upp en film på sitt konto som andra skall kunna titta på så behöver du följa vissa steg-för-steg moment. Vi har här nedan försökt underlätta för er hur ni gör. Har ni fortfarande problem kan ni kontakta oss.

 1. Klicka på knappen ladda upp media 
 2. Ange en titel med minst 3 ord och max 10
 3. Ange en kort beskrivning vad filmen handlar om
 4. Välj i vilket format du vill ladda upp Youtube, Vimeo eller MP4.  Filmen får inte överstiga 2MB vid uppladdning av en fil istället för länk. Ni kan även ladda upp filen på en molntjänst som Dropbox och onedrive för att låta oss ladda hem filen för att lägga upp på sidan. 
 5. Lägg in länken vart filmen finns, viktiga här är att ni inkluderar det sista i länken vid uppladdning av youtube länk https://www.youtube.com/watch?v=0dJO0HyE8xE 
 6. Lägg upp en bild som ska fungera som omslagsbild för filmen. Måtten på bilden måste vara minst 1200x800px
 7. Välj vilken underkategori filmen tillhör ex. musik/dans etc.
 8. Ange hashtags – detta är sökordsetiketter som hjälper besökaren att hitta din video när man söker på ett visst sökord.
 9. Ange vilken kanal den tillhör
 10. Ange vilken spellista den tillhör
 11. Publicera videon. En administratör kommer sedan att godkänna  videon innan det läggs ut offentligt. Eventuellt korrigerar vi stavningar och tar bort sånt som strider mot våra användarevillkor. 

Vi vill göra det enkelt för er därför kan ni ladda upp era ljud berättelser på två olika vis. Antingen följer ni instruktionerna i uppladdning av video och laddar upp ljudet som en film via Youtube. 
Som omslagsbild till filmen på youtube lägger ni in följande länk : 

Är ni osäkra hur detta funkar kan vi hjälpa er genom att erbjuda er en annan lösning. 

 1. Spela in ljudklippet som mp3 på mobil eller dator. Med vissa appar kan man även förvränga rösten. 
 2. Ladda upp ljudklippet på ert personliga moln som dropbox, onedrive eller liknande och maila oss sedan länken till filen via mail info@mystory.nu
 3. Skriv även i mailet vad det handlar om, vad er önskade titel är och inom vilken kategori ljudfilen tillhör. 
 4. Vi kommer sedan skapa ljud berättelsen genom att ladda upp den på vår youtube, lägga omslagsbild, titel och beskrivning för att publicera berättelsen på webbplatsen. 

Alla som delar en personlig berättelse om en händelse ni varit med om som för er varit tragisk eller traumatisk tjänar 50-100 kr per berättelse som godkänns och publiceras av oss. Kategori på berättelser vi gör utbetalning för är följande:

 1. Missbruk
 2. Kriminalitet
 3. Psykisk ohälsa
 4. Våld
 5. Brott
 6. Orättvisor
 7. Rasism

  Vad just er berättelse är värd beror på vissa faktorer såsom: 
 1. Kvalitén på ljudformatet
 2. Längden av berättelsen (min 30 min) kan delas upp i 2 filer dvs avsnitt 1 och 2. 
 3. Vilken karaktär berättelsen har. 

Ni kan ladda upp obegränsat antal berättelser. Men endast dem som handplockas av oss för publicering på webbplatsen betalar vi för.
Om vi väljer att publicera berättelsen kommer vi kontakta er för slutligt godkännande och kontonummer vart pengarna ska sättas in. 

Målet med ljudberättelser på Mystory är att ge användaren ett perspektiv om hur andras liv har sett ut och vad andra trots sina erfarenheter har klarat sig genom händelsen. Vi vill med detta därför hjälpa andra – tillsammans med dig som på ett eller annat vis befinner sig i liknande situation men ser ingen lösning på problemet. 

Är ni osäkra på hur ni ska spela in video eller ljud berättelse hemifrån så kan ni boka ett möte med oss och låta oss producera det via vår studio på Norra grängesbergsgatan 15, Malmö.

Kontakta oss på info@mystory.nu för att boka din tid.

 

Top